Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamalarıyla yargılanan Bahar Candan ve ablası Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı davanın duruşması devam etti. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Bahar Candan, suçlamaları reddederek savunma yaptı. Candan, "Ben saf bir kadın değilim. Hukuk fakültesinde burslu okuyorum. 17 yaşımdan beri çalışıyorum. Ablamla hapse girince ailem maddi ve manevi zorluk yaşadı. Sosyal medyada lüks hayatı abartarak paylaştım, bu paylaşımlar tamamen diğer fenomenlere hava atmak içindi" dedi.

"İddialar Yalan, Dolandırıcılıkla İlgim Yok"

Candan, suçlamaların asılsız olduğunu belirterek, banka hesap hareketlerinde dolandırıcılıkla ilgili bir işlem olmadığını savundu. Suç örgütüyle hiçbir bağlantısının bulunmadığını ve dolandırıcılık olaylarından haberdar olmadığını söyleyen Candan, "Hesabımda 1-2 milyon param var, ben bir garibanım" ifadelerini kullandı.

İddianameye Göre Suç Örgütüne Yardım

İddianamede, Bahar Candan ve ablası Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olduğu ve Bahar Candan’ın örgütün bankacılık işlemlerini gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan içinse 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Editör: Sinan Saygı