Kara para aklama ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla 10 aydır cezaevinde bulunan Engin Polat ve diğer üç sanık, bugün tahliye edildi. Cezaevinden çıkışta ailesi tarafından karşılanan Polat, duygularını "Çok mutluyuz, ailemizle kavuştuk" sözleriyle ifade etti.

Profesörün cesedi  bidonda bulunmuştu: Cesedin sırrı çözüldü! İşte detaylar Profesörün cesedi bidonda bulunmuştu: Cesedin sırrı çözüldü! İşte detaylar

Tahliye Sonrası İlk Anlar

Engin Polat, cezaevinden çıkışında eşi Dilan Polat tarafından karşılandı. Polat, aracının direksiyonuna geçerken yanına oturan eşinin elini öperek, uzun süredir ayrı kaldığı ailesine kavuşmanın sevincini paylaştı. 10 aylık cezaevi sürecinde beslediği kuşunu da yanına alan Polat, ailesiyle birlikte evine döndü.

Mahkemeden Tahliye Kararı

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Bahis ve şans oyunlarına muhalefet" suçlamalarıyla yargılanıyordu. Mahkeme, üçüncü gününde tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi.

Editör: İrem Nur Kaya