Ayşe Berris Ekinci kimdir ? Ayşe Berris Ekinci kimdir ?

Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Sn.Devlet Bahçeli’nin “CUMHUR İTTİFAKI” adına Güneydoğudaki belirledikleri illerin il başkanlarının bayan olması yönünde taraftarıyım.

Güneydoğu hepimizin bildiği gibi zamanında terör ile anılıp ürkütücü bir yaşam kenti haline getirildiği aşikar.

Bugün ise Güneydoğu’da rahat bir şekilde gezilecek ve görülecek tüm yerlerin, turizme açılması ile bir canlılık getirmiş ve daha yaşanılır bir cezbedici hale gelmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı  yıllar önce 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' başlatmış ve ilk olarak Güneydoğu’da gerçekleşerek tüm Dünya’ya örnek olmuştur.

Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Sn.Devlet Bahçeli’nin “CUMHUR İTTİFAKI” adına Güneydoğudaki belirledikleri illerin il başkanlarının bayan olması yönünde taraftarıyım.

Güneydoğu anne ve bacılarımızı sever,sayar ve saygı duyar.Sesi olan ve sesini duyurabilen her kadın dik duruşuyla tüm dünyayı fethedebilir.Bu dünyada doğru zaman, doğru yer ve zeka ile kadınların üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur.

Bu projede AK Parti  ve MHP amaçları ve hedefleri yönündeki Ortadoğu projesine giden yolun Güneydoğu üzerinden gidildiğini unutmamalı.Bizim ülkemiz tarihi zaferlere imza attığı Avrupa ve Ortadoğu zaferlerinin en nihayetli ve kararlılıkla zaferlere ulaşan adımları buradan atıldığını bilerek Z kuşağının Güneydoğu’dan tüm batıya örneğini ve hedefledikleri zaferin tadını tüm dünya yine hayranlıkla izleyecektir.

“Güneydoğu’yu seversen Türkiye’yi seversin” En küçük yüzölçümüne sahip bölgemizdir. En az nüfuslu bölgemizdir.En yüksek yaz sıcaklıklarına bu bölgede rastlanır.En az ormanlık alana sahiptir. Türkiye’de petrolün büyük bölümü ve fosfatın çoğu bu bölgeden sağlanır.

Bugün eski kötü anılar konuşuldukça yenileyici hedeflere ulaşamayız. Bu gün bir tek Türkiye’de aşiretçilik yoktur.Bugün Dünya’nın neresine giderseniz gidin büyük aile ve akraba bağı ile aşiretçilik vardır ve sadece adları ve yaşam tarzları değişiktir.

İşte büyük bir fırsat;

Cumhur İttifakı’nın temeli yıllar önce her ne kadar atılmış olsada bugüne kadar ortak ve tarihe geçecek bir projeye sahip değiller.Liderler akıl ve zeka yönünde ortak kararlar ve fikirler aldıkları durumlar nettir oda çıkarsız bir şekilde ülkemizin bekasını düşünüyorlar.Ancak içlerinde göremedikleri bir takım dargınlıklar,küslükler ve çekememezlikler vardır. Özellikle il ve ilçe başkanlıklarında.

Bugün Ak Parti ve MHP’nin genel merkezi il ve ilçe başkanlığı koltuğu yarışı içerisinde olanlar bir birileri hakkında iftira ve yalan iddialarla savaş halindeler. Bugün Ak Parti ve MHP neredeyse bir birlerini tanımıyorlar buda liderlerinin ülke için millet için ve vatan için ortak mücadelelerine ayak bağı olmaktır.

Bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’den olduğu işin Fatma Şahin diye değil. Bugün Güneydoğu’nun yol başlangıcı olan Gaziantep’te sadece ana ve bacı olan Fatma Şahin olduğu için seçmişlerdir.

Bugün Fatma Şahin bağımsızda olsa, Gaziantep'li anne ve bacıdan vazgeçmez.

Demek istediğimde budur.

Ortak akıl,ortak fikir ile, Güneydoğu’da Cumhur Ittifakı’nın tarihe geçecek Projesi’de bu olmalı.Güneydoğu’da il başkanları kadın olsun. Bu proje sayesinde Z kuşağı ve yeni nesil gençlerimiz anne ve ablaları ile   büyüyüp yol izleyeceklerdir.

Buda Haydi Kızlar Okula Kampanyası gibi büyük önem arz edecektir.

Saygılarımla

Gazeteci Ferhat AYDOĞAN

Editör: Nehir Durdağı