Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 18 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken, olayla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Küçük kızın kaybolmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan amcası Salim Güran, "kasten adam öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklama kararına gerekçe olarak, amcanın aracında bulunan Narin'e ait DNA örnekleri gösterildi.

Arama Çalışmaları Sürüyor

Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos'tan bu yana ekipler, titizlikle arama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ikiye ayrılarak, Narin'in kaybolduğu günün hem öncesini hem de sonrasını incelemeye almış durumda. Jandarma eşliğinde mahallede yer altı görüntüleme cihazıyla aramalar yapılırken, bölgedeki araçlar da detaylı bir şekilde inceleniyor.

İlk Gözaltı Ağabey, Ardından Amca

Olayla ilgili ilk olarak Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi gözaltına alındı. Kolundaki ısırık izleri nedeniyle yapılan gözaltı sonrası İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde, bu izlerin Narin'e ait olup olmadığı araştırıldı ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadı ve ağabey serbest bırakıldı.

Arama çalışmalarının 11. gününde ise Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Güran, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten öldürme" suçlamalarıyla tutuklandı.

Adana’da sokak köpeğine vahşet: Boğazını keserek öldürdü Adana’da sokak köpeğine vahşet: Boğazını keserek öldürdü

Amcaya Ait Araçta Narin'in DNA'sı Bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran'ın tutuklanmasına dair yaptığı açıklamada, araçta bulunan DNA örneklerinin Narin’in anne-babasıyla uyuştuğunu belirtti. Bu gelişme, tutuklama kararına gerekçe olarak gösterildi.

Editör: İrem Nur Kaya