Kara para aklama suçlamasıyla ABD'de tutuklu bulunan ve Ağustos 2023'te tahliye edilen firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, katıldığı bir televizyon programında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu. Korkmaz, Soylu'nun kendisini Ankara'daki makamına çağırarak, İnan Kıraç'tan olan 60 milyon dolarlık alacağını sildirdiğini öne sürdü.

Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

"Devlet Meselesi Diye Alacağımı Sildirdiler"

Sezgin Baran Korkmaz, Nahum ailesinden Kıraç Holding'in yüzde 45 hissesini 60 milyon dolara aldığını, ancak İnan Kıraç'ın bu hisseleri geri almayı reddettiğini belirtti. Bunun üzerine ihtiyati haciz kararı çıkartan Korkmaz, Kıraç’ın durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini ve dosyanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya devredildiğini iddia etti. Soylu'nun kendisini makamına çağırarak, "Bu devlet meselesi, İnan Kıraç'ın borcunu sileceksin" dediğini öne süren Korkmaz, hiçbir şey söylemeden bu durumu kabul etmek zorunda kaldığını belirtti.

Korkmaz, konuyla ilgili olarak devlette etkin bir ismi aradığını ve bunun devletle ilgili bir mesele olmadığını öğrendiğini söyledi.

Sezgin Baran Korkmaz, İnan Kıraç'ın kendisine "çökmeye" çalıştığını ve Kıraç'ın kendi işlerini yönetemediğini savundu. Ayrıca, İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç'la yaşadığı sorunların arkasında da bu baskıların olduğunu iddia etti.

Editör: İrem Nur Kaya