Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltmesini değerlendirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının uluslararası platformda takdir gördüğünü vurgulayan Bolat, Fitch’in bu kararıyla Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerindeki iyileşmelerin uluslararası düzeyde kabul edildiğini belirtti.

Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak? Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak?

Bolat, enflasyondaki düşüş, milli gelirdeki artış, dış ticaret ve cari işlemler açığındaki iyileşmeler ile finansal istikrarı sağlama yolunda atılan adımların ekonomide dengelenme ve istikrar sürecini güçlendirdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme potansiyelinin bu gelişmelerle daha da pekiştiğini belirtti.

Bakan Bolat, bu başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer bakanlar ile kurumlara teşekkür etti.

Editör: Sinan Saygı