"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınmıştı: Ünlü sunucu Erkan Yolaç  yaşamını kaybetti! "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınmıştı: Ünlü sunucu Erkan Yolaç yaşamını kaybetti!

Meteoroloji 28 il için sarı kodlu uyarıda bulunurken, Prof. Dr. Oran Şen de toz taşınımı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

MGM, resmi X hesabından haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınlarken, aynı zamanda 28 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu.

28 İLE SARI KOD UYARISI

Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu büyük şehirler de yer alıyor.

GÖKTEN ADETA ÇAMUR YAĞACAK

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, resmi X hesabından yaptığı bir açıklamada toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı.

Kısa süre önce Afrika’dan ülkemize giriş yapan tozların ardından ülkemizin büyük kesiminde bu hafta etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle gökten adeta çamur yağması bekleniyor.

ŞEHİRLERDE HAVA KALİTESİ DÜŞTÜ

Prof. Dr. Orhan Şen, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, toz taşınımının Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Kilis'de havayı kötü ve sağlıksız bir seviyeye getirdiğini, Güneydoğu da bulunan diğer şehirlerinde hava kalitesinin düştüğünü belirtti.

MASKESİZ DIŞARI ÇIKMAYIN

Orhan Şen, Doğu Akdeniz'de ise 400 mimkrogram/metrekup sınırını geçilmiş olduğunu, tahmin edilen yağışların gelmesiyle birlikte gökten çamur yağacağını, burada yaşayan insanların maskesiz dışarı çıkmaması gerektiğini dile getirdi.

Editör: İrem Nur Kaya