Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, büyük bir güncellemeye hazırlanıyor. Bu güncelleme ile uygulamaya önemli yeni özellikler eklenirken, eski telefon modelleri için destek sonlandırılacak. Meta, 1 Eylül itibarıyla WhatsApp'ın artık çalışmayacağı telefonların listesini paylaştı.

Güncellemeyle Birlikte Hangi Telefonlar Etkilenecek?

WhatsApp, gelişen teknolojilere ayak uydurabilmek için sık sık güncellemeler yapıyor. Ancak bu güncellemeler, bazı eski telefon modellerinin yeni sistem gereksinimlerini karşılayamaması nedeniyle artık WhatsApp'ı desteklemeyecekleri anlamına geliyor. Bu durum, eski cihaz sahiplerinin WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilmesi için daha yeni bir telefon modeline geçiş yapmalarını gerektirebilir.

Meta'nın Paylaştığı Liste

Meta, 1 Eylül'den itibaren WhatsApp'ın çalışmayacağı telefonların listesini resmi olarak duyurdu. Bu, güncelleme sonrasında eski işletim sistemlerine sahip cihazların WhatsApp'a erişemeyeceği anlamına geliyor. Listede hangi telefon modellerinin yer aldığına dikkat eden kullanıcılar, cihazlarının bu tarihten sonra WhatsApp'ı desteklemeye devam edip etmeyeceğini kontrol etmeliler.

Teknolojiye Ayak Uydurmak İçin Sürekli Güncellemeler

WhatsApp'ın bu güncellemeleri, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve uygulamaya yeni özellikler eklemek amacıyla yapılıyor. Ancak bu yenilikler, eski donanım ve yazılım yapısına sahip cihazların yeni teknolojilerle uyumlu olamaması nedeniyle desteklenememelerine yol açıyor.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu TÜİK açıkladı: Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu

İşte 1 Eylül tarihi itibarıyla WhatsApp uygulamasını açamayacak telefonlar...

Samsung Galaxy Core
Samsung Galaxy Trend Lite
Samsung Galaxy Ace 2
Samsung Galaxy S3 mini
Samsung Galaxy Trend II
Samsung Galaxy Xcover 2Huawei Ascend Mate
Huawei Ascend G740
Huawei Ascend D2
LG Optimus L3 II Dual
LG Optimus L5 II
LG Optimus F5
LG Optimus L3 II
LG Optimus L7II
LG Optimus L5 Dual
LG Optimus L7 Dual
LG Optimus F3
LG Optimus F3Q
LG Optimus L2 II
LG Optimus L4 II
LG Optimus F6
LG Enact
LG Lucid 2
LG Optimus F7
Lenovo A820Sony Xperia M

Editör: İrem Nur Kaya