AFAD’ın turuncu kod uyarısı verdiği Zonguldak’ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 Eylül Pazartesi günü tüm okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle öğrencilerin güvenliği için böyle bir karar alındığı belirtildi.

Valilikten Yapılan Açıklama

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun imzasını taşıyan açıklamada, “Zonguldak il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 Eylül 2024 Pazartesi günü tüm resmi ve özel örgün ile yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir,” ifadelerine yer verildi. Kararın, öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının güvenliği göz önünde bulundurularak alındığı vurgulandı.

Engelli ve Hamile Personele İdari İzin

Valilik ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını duyurdu. Bu personelin, kötü hava koşulları nedeniyle zor durumda kalmamaları için izinli sayılacakları ve idari işlemlerden muaf tutulacakları belirtildi.

AFAD’dan Uyarılar

AFAD, Zonguldak ve çevresi için yaptığı turuncu kodlu uyarıda, şiddetli yağışların su baskını, sel ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği konusunda vatandaşları uyarmıştı. Bu kapsamda, yetkililer vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve güvenli bölgelerde bulunmalarını tavsiye ediyor.

Okulun ilk günü işlenen ders tepki çekmişti: Bakan Tekin'den açıklama geldi Okulun ilk günü işlenen ders tepki çekmişti: Bakan Tekin'den açıklama geldi

Editör: İrem Nur Kaya