İsrail'in Lübnan'a saldıracağı haberinin ardından 11 ülke vatandaşlarından Lübnan'ı hemen terk etmeleleri çağrısı geldi.

İsrail'den Lübnan'a bombardıman: Çok sayıda noktaya hava saldırısı! İsrail'den Lübnan'a bombardıman: Çok sayıda noktaya hava saldırısı!

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin bölgede artan tansiyon nedeniyle Lübnan'daki uçak seferlerini aksatan değişikliğin meydana geldiği belirtilerek ABD vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri uyarısı yaptığı öğrenildi ve "Lübnan'da tam kapsamlı bir savaş korkusu, İsrail ile İran destekli Hizbullah arasındaki şiddetli çatışmalar son haftalarda arttı" denildiği belirtildi.

Avustrayla hükümetinin açıklamasında da "Güvenlik durumunun istikrarsızlığı ve güvenlik durumunun daha da kötüleşme riski nedeniyle Lübnan'a seyahat etmemenizi tavsiye etmeye devam ediyoruz. Lübnan'daki Avustralyalılar, ticari uçuşlar devam ederken derhal ülkeyi terk etmelidir. Beyrut havalimanı kapanabilir ve uzun bir süre boyunca ülkeyi terk edemeyebilirsiniz" ifadelerinin kullanıldıği bildirildi.

Norveç, Almanya, İngiltere,  ⁠Belçika,  Fransa,   İsveç,  Danimarka, Hollanda,  ⁠İrlanda'dan da vatandaşlarına bu yönde çağrılar yapıldı.

Editör: Gürel Yurttaş