Batı Şeria’nın Nablus kentinde, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından gerçekleştirilen operasyonda 11 yaşındaki Filistinli Abdullah Hawash’ın öldürülmesi büyük bir infial yarattı. Hawash, askeri araçlara taş attığı sırada, IDF birliklerinin bölgeden ayrıldığı sırada vuruldu. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, küçük çocuğun "gerçekçi bir tehdit oluşturmadığını" belirterek olayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Olayın Detayları

 IDF birlikleri, Nablus’ta aranan bir kişiyi yakalama operasyonunu tamamladıktan sonra bölgeden ayrılırken, askeri araçlardan yaklaşık 50 metre mesafede duran Hawash’a tek kurşun isabet etti. Filistin Çocukları Savunma Örgütü'nün (DCIP) soruşturması, kurşunun çocuğun kalbinin yakınından girip sırtından çıktığını açıkladı. Olay anında ağabeyi ve kuzenleriyle bisiklete binen Hawash, ağabeyinin koruma çabalarına rağmen askeri araçlara taş atmıştı.

"Acım Tarif Edilemez"

 Küçük çocuğun babası Jamal, İngiliz MailOnline gazetesine verdiği röportajda, "Bu kadar genç bir çocuğumu kaybedeceğimi hiç düşünmemiştim. Oğlumun öldüğünü öğrendiğim andan itibaren hissettiğim acı tarif edilemez," diyerek yaşadığı derin üzüntüyü dile getirdi.

Simpsonlar, 2025 yılı kehanetiyle damga vurdu! Simpsonlar, 2025 yılı kehanetiyle damga vurdu!

Bölgedeki Artan Gerginlikler

 Bu olay, İsrail’in İran’a yönelik misilleme saldırıları ve Gazze’deki artan çatışmaların sürdüğü dönemde yaşandı. Yerel sağlık verilerine göre, Gazze'de şu ana kadar 42.000'den fazla Filistinli hayatını kaybederken, 96.000’den fazla kişi yaralandı. Abdullah Hawash’ın ölümü, bölgede yıllardır süregelen gerginlik ve çatışmaların çocukları da doğrudan etkilediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı