DÜNYA

11 yaşındaki öğrenci "kurban adama ayini" sırasında öldürüldü

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde bir özel okulda, 11 yaşındaki öğrencinin "kurban adama ayini" sırasında öldürüldüğü iddia edildi.

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yer alan Hathras kentinde korkunç bir olay yaşandı. Bir özel okulda 11 yaşındaki öğrencinin, okul yönetimi tarafından düzenlenen bir "kurban adama ayini" sırasında öldürüldüğü iddia edildi.

Hindustan Times'ın haberine göre, özel okulun sahibi Jasodhan Singh ve yönetimi, "başarı getirmesi" amacıyla gerçekleştirdikleri ayinde, Kritarth adındaki 11 yaşındaki öğrenciyi kurban olarak seçti. Öğrencinin, ayin sırasında hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Hathras polis yetkililerinden Ashok Kumar Singh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okul sahibi Singh, oğlu Dinesh Baghel ve yönetimindeki 3 personelin, öğrenciyi zorla ayin mahalline götürdüklerini belirtti. Kritarth’ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Okul yönetimi ise öğrencinin ailesine, çocuğun hastalandığını ve hastaneye götürüldüğünü söyleyerek olayın üzerini kapatmaya çalıştı.

Polisin, ailenin şikayeti üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, okul sahibi Jasodhan Singh, oğlu Dinesh Baghel, okul müdürü Laxman Singh ve iki öğretmen gözaltına alındı. Soruşturma halen devam ederken, olay Hindistan'da büyük yankı uyandırdı ve eğitim sisteminin güvenilirliği hakkında ciddi endişeler ortaya çıktı.