3. SAYFA

13 yaşındaki Beren'in ölümüne neden olan kazada şok gelişme

Ankara'da asansör kazasında 13 yaşındaki Beren Su Bolat'ın ölümüne sebep olan itfaiye ekipleri hakkında bilirkişi raporu: Kazanın ana nedeni itfaiyenin ihmali.

Ankara'nın Sincan ilçesinde, asansörde mahsur kalan 13 yaşındaki Beren Su Bolat'ın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, üç itfaiye görevlisinin gerekli güvenlik tedbirlerini almadığı ve kazaya doğrudan sebebiyet verdiği vurgulandı.

Olay, 23 Temmuz'da Beren Su Bolat'ın bir arkadaşını ziyaret etmek için gittiği apartmanda yaşandı. Asansör, 5. ve 6. katlar arasında durduğunda, Beren Su ve arkadaşı içeride mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, ihbar üzerine olay yerine geldi, ancak kurtarma çalışması sırasında Beren Su asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Arkadaşı ise kurtarıldı. Kazanın ardından, itfaiye görevlileri hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı ve üç itfaiyeci açığa alındı.

Bilirkişi raporunda, itfaiye görevlilerinin kurtarma operasyonu sırasında gereken önlemleri almadığı ve dikkatsiz davranışları nedeniyle kazanın meydana geldiği belirtildi. Raporda, asansörün 18 gün gecikmiş bakımının da kazaya katkıda bulunduğu, ancak ana nedenin itfaiyenin ihmali olduğu vurgulandı. Ayrıca, kurtarma talimatlarının asansör çevresinde bulunmaması da eleştirildi.

Beren Su'nun babası Özkan Bolat, yaşananları "cinayet" olarak nitelendirerek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Annesi Ayşe Bolat ise kızının son anlarını anlatarak, Beren'in hayalleri olduğunu ve estetik cerrahı olmak istediğini belirtti.