Ankara’da işledikleri suçlardan dolayı toplam 139 yıl hapis cezasıyla aranan yabancı uyruklu 3 kişi, Denizli'nin Çardak ilçesindeki bir çiftlikte yakalandı. Hayvan bakıcılığı yaparak izlerini kaybettirmeye çalışan bu kişiler, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri tarafından düzenlenen şafak operasyonunda komandolarla birlikte kıskıvrak ele geçirildi. Çiftlikte yakalanan 9 mülteci arasında bulunan 3 kişinin sahte kimlik ve sahte giriş yöntemleriyle Türkiye'de bulunduğu ortaya çıktı.

139 Yıl Hapisle Aranıyorlardı

JASAT tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, Ankara'da 2023 yılından bu yana aranan 21 yaşındaki İbrahim Ş.'nin 54 yıl 9 ay, 23 yaşındaki Halaf El A.'nın 54 yıl 9 ay ve 17 yaşındaki Halid S.'nin ise 29 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Şüphelilerden birinin sınır dışı edildikten sonra sahte kimlikle tekrar ülkeye girdiği tespit edildi.

Adana’da sokak köpeğine vahşet: Boğazını keserek öldürdü Adana’da sokak köpeğine vahşet: Boğazını keserek öldürdü

Operasyon sonucunda, aranan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer 6 mülteci ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Editör: Sinan Saygı