Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Servisinde görev yapan 27 yaşındaki hemşire Zeynep Çakır, geçirdiği rahatsızlık sonrası yaşamını yitirdi. Sağlık yönünden herhangi bir sorunu bulunmayan Çakır, yaklaşık 15 gün önce yaşadığı gribal enfeksiyonun ilerlemesi sonucu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Genç hemşirenin vefatı, sağlık camiasında büyük üzüntü yarattı.

Gribal Enfeksiyon Organ Yetmezliğine Dönüştü

Zeynep Çakır, yaklaşık iki hafta önce geçirdiği gribal enfeksiyonun ilerlemesi nedeniyle Erzurum'da bir hastanede tedavi altına alındı. Ne yazık ki, enfeksiyonun organ yetmezliğine dönüşmesi sonucu dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 2021 yılından bu yana Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Çakır’ın memleketinin Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi olduğu öğrenildi.

Sağlık Camiası Yasta

Zeynep Çakır’ın ani vefatı, çalıştığı hastanede ve sağlık camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Meslektaşları, genç hemşirenin hastalarına ve işine olan bağlılığını, güler yüzünü ve çalışkanlığını unutmayacaklarını belirterek taziye mesajları yayınladı.

Toprağa gömülü bulunan kemikler, 9 aydır kayıp olan Nihal'e ait çıktı Toprağa gömülü bulunan kemikler, 9 aydır kayıp olan Nihal'e ait çıktı

Başhekimden Taziye Mesajı

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, yayınladığı taziye mesajında, “Hastanemizde görev yapan Yoğun Bakım hemşiresi arkadaşımız Zeynep Çakır hayatını kaybetmiştir. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

Genç yaşta kaybettiğimiz hemşire Zeynep Çakır’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sağlık çalışanlarına sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Editör: İrem Nur Kaya