İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde gerçekleştirilen “Kıskaç-27” operasyonlarında FETÖ’ye yönelik yapılan çalışmalar sonucu 39 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

OPERASYON DETAYLARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde operasyonlar düzenlendi.

Son dakika! Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti! Son dakika! Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti!

Yakalanan şüphelilerin, FETÖ’nün sözde “Askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması” içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları tespit edildi. Ayrıca, bu kişilerin ifadelerde ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kayıtları bulunduğu belirlendi. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Editör: İrem Nur Kaya