2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yapılacak. Adaylar, 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında, T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden tercihlerini bireysel olarak gerçekleştirebilecek.

Tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30'da başlayacak ve 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Tercih yapacak adayların, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanacak olan "2024-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu"nu dikkatle incelemeleri büyük önem taşıyor.

Ek yerleştirme işlemleri, 2024 YKS Kılavuzu ve 2024-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirme için başvuramayacak. Ancak tercih yapıp herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek yerleştirme sürecinden faydalanabilecekler.

Ünlü ressam Mustafa Ayaz hayatını kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir? Ünlü ressam Mustafa Ayaz hayatını kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir?

Üniversitelere kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar, üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek ve bu kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak.

Ek yerleştirme başvurusu yapacak adayların, tercih süresi içinde kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu bilgilere göre yapmaları gerekiyor. Yerleştirme süreci, adaylar için son bir şans olabilir.

Editör: Nehir Durdağı