Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi

Türkiye’nin önde gelen istihdam platformlarından Eleman.net, 2024 yılının ilk yedi ayına dair istihdam verilerini paylaştı. Verilere göre, en çok iş başvurusu yapılan mesleklerde güvenlik görevlisi yüzde 5,45 ile zirvede yer aldı. Depo elemanı yüzde 5,14 ile ikinci, ön muhasebe elemanı ise yüzde 3,03 ile üçüncü sırada yer aldı. İşverenler tarafından en çok aranan mesleklerde de güvenlik görevlisi yüzde 7,01 ile ilk sırada bulunurken, temizlik görevlisi ve depo elemanı sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

İş Alımında Gıda Sektörü İlk Sırada

2024'te en fazla işe alım yapan sektörler arasında gıda sektörü başı çekti. Mağazacılık/perakendecilik ve lojistik sektörleri ise en çok istihdam sağlayan diğer sektörler oldu. Yılın ilk yedi ayında Eleman.net üzerinden 309 bin kişi istihdam edildi.

En Fazla İstihdam İstanbul’da

İŞKUR verilerine göre, 2024'ün ilk yedi ayında Türkiye genelinde 829.031 kişi iş sahibi oldu. İstanbul, 204.306 kişi ile en fazla istihdam artışı yaşayan il olurken, Ankara ve İzmir de istihdamda öne çıkan diğer şehirler arasında yer aldı.