Ekonomik dalgalanmaların etkisiyle gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 31,3, kooperatif sayısında ise yüzde 8,2 düşüş yaşandı.

Türk Telekom CEO'sundan faturalardaki fahiş artışlara "Damacanalı" savunma Türk Telekom CEO'sundan faturalardaki fahiş artışlara "Damacanalı" savunma

Temmuz Ayında Şirket Kuruluşları Arttı, Ancak Genel Düşüş Sürüyor

Temmuz 2024'te kurulan şirket sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 oranında artış gösterdi. Ancak, bu artış genel trendi değiştirmedi. Temmuz ayında, özellikle konut yapı kooperatiflerinde yüzde 74,5 gibi dikkat çekici bir artış görülürken, kapanan şirket ve kooperatif sayısında da belirgin artışlar yaşandı. Kapanan şirket sayısı Temmuz 2023'e göre yüzde 39,8 oranında arttı.

Ekonomik Belirsizlikler İş Dünyasını Zorluyor

2024'te şimdiye kadar kurulan toplam 63 bin 972 şirket ve kooperatifin yüzde 35,8'i İstanbul'da, yüzde 10,9'u Ankara'da, yüzde 5,9'u ise İzmir'de faaliyete geçti. Ancak, Bayburt ve Ardahan’da hiç yeni şirket kurulmadı. Özellikle yabancı sermayeli şirketlerin kuruluşunda dikkat çeken bir artış oldu; Temmuz 2024'te 681 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu.