Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen "Gürz-7" operasyonunda, kırmızı kategoride aranan ve PKK'nın sözde "Serhat Eyalet Komutanı" olan "Bervar" kod adlı terörist Seyran Çomak etkisiz hale getirildi. Çomak, 2016-2021 yılları arasında 29 kişinin şehit olduğu 16 terör saldırısının talimatını vermiş ve bu saldırılara bizzat katılmıştı.

Salim Güran'la fotoğrafı ortaya çıkan AK Partili Ensarioğlu'ndan açıklama geldi! Salim Güran'la fotoğrafı ortaya çıkan AK Partili Ensarioğlu'ndan açıklama geldi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kararlıyız. Kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri kazıyıp atacağız. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz." ifadelerine yer verdi. Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri ve Jandarma unsurlarının katılımıyla gerçekleşti. Yerlikaya, Çomak'ın etkisiz hale getirilmesinin terörle mücadelede önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Editör: Nehir Durdağı