Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, kaldığı yurttan çıktıktan sonra kayboldu. 27 Eylül akşamı yurttan ayrılan ve bir daha geri dönmeyen Kabaiş’in cep telefonu ve kulaklığı Van Gölü sahilinde bulundu. Kayıp öğrenci için başlatılan arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden cani ile ilgili isyan ettiren detay! Şeyda Yılmaz'ı şehit eden cani ile ilgili isyan ettiren detay!

Cep Telefonu ve Kulaklık Bulundu

Kabaiş’in arkadaşları, polise verdiği ifadede, genç kızın 27 Eylül günü saat 18.30'da Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediğini belirtti. Ancak bir arkadaşıyla gitmek istediğinde olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Arkadaşları, Rojin’in geri dönmemesi üzerine endişelenerek durumu polise bildirdi. Sahilde yapılan aramada Kabaiş’e ait cep telefonu ve kulaklık bulundu.

Ekipler Seferber Oldu

Kayıp ihbarının ardından polis, jandarma, AFAD ve Sahil Güvenlik ekipleri geniş çaplı bir arama başlattı. Dalgıçlar gölde arama yaparken, sahil güvenlik ekipleri ise tekne ve botlarla çalışmalara katıldı. Van Gölü sahilinde güvenlik önlemleri artırıldı, Kabaiş’in ailesi de umutla bekleyişini sürdürüyor.

Üniversiteye Yeni Başlamıştı

Rojin Kabaiş’in üniversiteye kaydını yaptırdıktan sadece 3 gün sonra kaybolması, hem ailesi hem de üniversite camiası tarafından endişeyle takip ediliyor.

Bu kayıp olayında sizce yeni gelişmeler ne yönde olabilir? Fikirlerinizi paylaşın.

Editör: İrem Nur Kaya