Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle Kahramanmaraş, Denizli ve İzmir'de orman yangınları çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürerken, Kahramanmaraş'ta askerler de söndürme çalışmalarına katılıyor.

Kahramanmaraş'ta Büyük Mücadele

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Yenidemir Mahallesi kırsalında başlayan orman yangını, ekipleri seferber etti. Yangına 5 helikopter, 2 uçak, 1 İHA, 16 arazöz, 5 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 12 iş makinesi, 6 itfaiye aracı ve 30 gönüllü dahil 225 personel ile müdahale ediliyor. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, yangının 50 hektar alanı etkilediğini ve söndürme çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü belirtti.

Mehmetçik de Sahada

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Bir komando bölüğü, 8 asayiş, 5 trafik timi ve 48 güvenlik korucusu müdahalede yer alıyor. Jandarma, bölgedeki köylere bilgilendirme çalışması yapıyor ve vatandaşların yangın bölgesine girişini engelliyor.

Denizli ve İzmir de Alevlere Teslim

Denizli'nin Çivril ilçesi Somak Mahallesi'nde ve İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Mahallesi'nde de orman yangınları çıktı. Denizli'deki yangına 1 helikopter, 10 arazöz, 4 su ikmal aracı, 1 dozer ve yer ekipleri müdahale ediyor. İzmir'deki yangına ise 4 uçak, 8 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal aracı, 4 dozer ve 5 yer ekibi ile müdahale ediliyor. Her iki ilde de yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Editör: Nehir Durdağı