Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumda olan Ankapark için verilen 35 milyon TL'lik havuz bakım ihalesi gündem yarattı. İhaleyi alan firmanın, Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür'ün yöneticiliğini yaptığı Ahed Plastik olduğu ortaya çıktı. Son üç yılda toplam 42 milyon TL'lik havuz bakım ihalesi alan firmanın çalışmaları, siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ankapark'ta İhale Tartışmaları

Ankapark, 2019 yılında açılıp 2020 yılında kapanmasının ardından tartışmaların odak noktası olmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde, Ankapark için 13 Aralık 2023 tarihinde yapılan ihalede 34 milyon 670 bin 668 TL'lik havuz yalıtım işi verildiği öğrenildi.

İhale Tutarları ve Firmalar

Ahed Plastik firmasının, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında toplam 42 milyon TL değerinde havuz bakım ihaleleri aldığı belirtildi. Firmanın sosyal medya hesaplarında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan işlerin detaylarına yer verildi ve Gençlik Parkı havuzlarının PVC Geomembran ile yenilendiği ifade edildi.

AK Parti'den Tepki: "Adrese Teslim İhale"

AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın, ihalelerin adrese teslim olduğunu iddia ederek, Gül Eda Hür'ün yöneticiliğini yaptığı firmanın iş almasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yalçın, "3G usulüyle yapılmış, davetiye usulü bir alımdır. Açık ihale değildir, şeffaf değildir. Bu, Mansur Yavaş'ın adrese teslim verdiği bir iştir" dedi. Yalçın, ihalelerin kapalı şekilde yapıldığını ve şeffaflık ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

"Liyakat ve Adalet Nerede?"

Yalçın, Ankapark için yapılan 35 milyon TL'lik havuz bakım ihalesini eleştirerek, "6 yıldır çivi çakılmadı ama bu ihale yapıldı. Ankapark'ı siyasi bir malzemeye çevirip çürümeye terk etti. Bu tür işler kabul edilemez" dedi. Ayrıca, ihalelerin canlı yayında yapılmasının bir anlam ifade etmediğini, davetiyeli usulün şeffaflık ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Soruşturma Çağrısı

Selçuk Bayraktar'ın Lübnan saldırısından iki gün önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı Selçuk Bayraktar'ın Lübnan saldırısından iki gün önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı

Yalçın, konunun üstüne gidilmesi gerektiğini ve hukuki süreçlerin başlatılmasını talep ederek, "Savcıları ve Mansur Yavaş'ı göreve davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerini bu konuda adım atmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı