Van'da gerçekleştirilen görkemli bir aşiret düğününde, Gevdan Aşireti Kanaat Önderi Şehmuz Işık'ın oğlu Ömer Işık, Mizgin Işık ile dünyaevine girdi. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı düğün, zengin takı töreniyle dikkat çekti. Geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL değerinde takı takıldı. Takılar, 20 kişi tarafından 4 saatte sayılarak toplandı.

6 Bin Kişilik Davet ve Zengin Takılar

Düğüne Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından aşiret liderleri, kanaat önderleri, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı. Düğün yemeği olarak 2 ton et dağıtıldı. Törenin en dikkat çeken kısmı ise takı töreni oldu. Damat Ömer Işık’a 15 milyon TL, gelin Mizgin Işık’a ise 2 kilo altın takıldı. Toplanan paralar, bavullara konularak taşındı ve takı töreni sonrasında davetliler coşkuyla halay çekti.

"Para Önemli Değil, Birlik ve Beraberlik Önemli"

Düğün sonrası konuşan damadın babası, Gevdan Aşireti Kanaat Önderi Şehmuz Işık, katılımcılara teşekkür ederek, "Para önemli değil, önemli olan birlik ve beraberliktir. Takı töreninde toplanan paralar, aşiretler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmanın bir göstergesidir" dedi. Damadın abisi Cigerhun Işık ise, düğüne katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, "Düğünümüze yaklaşık 6 bin davetli katıldı. Küçükbaş hayvanlardan oluşan 2 ton et kestik. Damadımıza 15 milyon TL, geline ise 2 kilo altın takıldı" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Meteoroloji'den sağanak uyarısı!

Editör: İrem Nur Kaya