Şanlıurfa'da meydana gelen olayda Almanya plakalı araca ateş açılmış, 40 yaşındaki Murat Yalçın ölmüştü.

Olayla ilgili soruşturma tamamlanırken, cinayetin altından yasak aşk çıktı.

Viranşehir Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamedi olay detaylı bir şekilde ortaya çıkarıldı.

Mutlulukları yarım kaldı: Balayı dönüşü feci kaza, damat hayatını kaybetti Mutlulukları yarım kaldı: Balayı dönüşü feci kaza, damat hayatını kaybetti

Buna göre 40 yaşındaki Murat Yalçın'la 42 yaşındaki Aysel Yalçın evliydi ve 3 çocukları vardı. Yaşadıkları Almanya'dan memleketleri Viranşehir'e geldiler.

Olay günü Aysel Yalçın aracı kullanırken, yanındaki koltukta oturan Murat Yalçın'a dışarıdan ateş edildi. Murat Yalçın hayatını kaybetti.

Jandarma soruşturmasında sorguya alınan Aysel Yalçın, telefonunu kaybettiğini, ateş açan kişiyi ve aracının plakasını görmediğini iddia etti.

Araca ateş eden kişinin 25 yaşındaki Mehmet Mencik olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Mencik'in Aysel Yalçın'la olay öncesinde 30 kez cep telefonuyla görüştüğü ortaya çıktı.

İkili yasak aşk yaşadıklarını itiraf etmek zorunda kaldı.

Aysel Yalçın da olayı itiraf ederken şunları söyledi:

"Eşim teyzemin oğludur. Akraba evliliği yaptık. 3 çocuğumuz oldu ama eşimi hiç sevmedim. Defalarca boşanmak istedim ancak mal paylaşımı konusunda eşim sorun çıkardığı için boşanamadım.

Küçük yaşlardan beri Almanya’da yaşıyorum. Eşim benim sayemde Almanya’ya gelip oturma izni alabildi. Mehmet'in evli olduğunu biliyordum. O da benim evli ve çocuklu olduğumu biliyordu. Eşimin cinsel yönden sağlık problemleri vardı. Viagra haplar alarak ilişkimiz oluyordu. Bu nedenle ben sağlıklı bir evlilik yaşamadım. Zaten her gün kavga ederdik. Defalarca boşanmak istediğimi söyledim.

Bütün malvarlığını bana devredersen boşanırız diyordu. Eşim sadece oğlunu çok severdi. O da hasta olduğu için ilgi gösterirdi. Kızlarımızla ilgilenmiyordu. Her ne kadar istesem de hem öz teyzemin oğlu olması, hem de aile geleneklerimizden dolayı bir türlü boşanamadım. Böylece ben de eşimi ortadan kaldırmak için düşünmeye başladım. 

Ondan kurtulmak için plan yaparken Mehmet Mencik ile TikTok üzerinden tanıştık. WhatsApp uygulamasıyla mesajlaştık. Aramızda gönül ilişkisi başladı. Mehmet’e farklı tarihlerde para da gönderdim. Eşimden kurtulmak için ikimiz onu öldürmeyi planladık. 1 ay önce tatil için ailecek Viranşehir’e geldik.

Olay günü alışveriş sonrası dönüş güzergâhımızı Whatsapp’tan sevgilime bildirdim. Aracı ben kullanıyordum, eşim de yanımda oturuyordu. Mehmet’in bizim aracı takip ettiğini fark edince hızımı yavaşlatarak eşime karnımın ağrıdığını, susadığımı söyleyip aracı kullanması için yolun kenarına çektim.

Eşim şoför mahaline geçmek için araçtan indiği sırada Mehmet kendi aracıyla direksiyonu önümüze kırıp eşime doğru ateş etti. Eşim can havliyle aracın ön koltuğuna geri oturup aracı sürmemi istedi.

Bu sırada Mehmet kendi aracından inerek aracın camını kırdıktan sonra birkaç el daha eşime ateş edip kendi aracıyla kaçtı.

Ona pasaport çıkarmasını da ben söyledim, masraflarını da ben ödedim. İlişkimiz başlayınca birbirimize can diye hitap ediyorduk. Fiziksel ve mental bir problemim yoktur ama çok pişmanım.”

Mehmet Mencik ise “2 yıldır ilişkim olan Aysel öldürme planını 1 yıl önce benimle konuştu. Ama ben kabul etmedim. Pasaportu Irak’ta çalışmaya gitmek için çıkardım" dedi. 

Tutuklu olan iki sevgilinin “Tasarlayarak kasten canavarca hisle adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

Editör: Gürel Yurttaş