GÖZDEN KAÇMASIN

50 Yıllık inşaat devi iflasla karşı karşıya!

50 yıllık inşaat devi EKŞ Ekşioğlu Holding A.Ş., iflas talebiyle mahkemeye başvurdu.

Küresel kriz nedeniyle pek çok şirket iflasın eşiğine gelirken, bu kez Türkiye'nin 50 yıllık inşaat devi EKŞ Ekşioğlu Holding A.Ş. iflas talebiyle gündemde. Antalya ve Alanya’da lüks konut ve villa projeleriyle tanınan şirketin iflas davasının ilk duruşması, 6 Kasım'da İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülecek.

Türkiye'de 50 yıldır faaliyet gösteren, Antalya ve Alanya'da lüks konut ile villa inşaatları yapan EKŞ Ekşioğlu Holding AŞ.'nin iflası istendi. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi açılan davanın duyurusunu yaptı. Mahkeme EKŞ Ekşioğlu Holding AŞ.'nin iflas talebine yönelik itirazların ve davaya müdahil olmak isteyenlerin başvuruda bulunmaları istendi.

Mahkeme itiraz edenlerin iflasın açılmasını gerektiren bir durumun bulunmadığını belirterek davanın reddini talep edebileceğini belirtti. 6 Kasım tarihinde saat 15:05'te yapılacak duruşmaya, ilgili kişiler bizzat katılabilecekleri gibi vekil atama hakkına da sahip olacak.

Ayrıca, delillerin derhal mahkemeye sunulması gerektiğinin de mahkeme tarafından altı çizildi. Şimdilerde iflası talep edilen EKŞ Ekşioğlu Holding A.Ş., özellikle lüks villa ve konut inşaatları ile öne çıktı. Şirket, Alanya'da bir dizi projeyi yaşama geçirdi.