İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde 5,4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Badahşan'ın Eşkaşim ilçesi olarak belirlendi. Deprem, yerel saatle 10.26'da ve yerin 224 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Tacikistan ve Pakistan da Sarsıldı

Badahşan'da meydana gelen deprem, başkent Kabil ve Afganistan'ın diğer kuzey vilayetlerinin yanı sıra komşu ülkeler Tacikistan ve Pakistan’da da hissedildi. Bölge halkında paniğe yol açan depremle ilgili olarak henüz herhangi bir hasar veya can kaybı bilgisi paylaşılmadı. Yetkililerin hasar tespit çalışmaları ve olası can kayıpları ile ilgili araştırmaları sürüyor.

Hindikuş Bölgesi’nde Depremler Sık Yaşanıyor

Badahşan vilayeti, Hindikuş Dağları üzerinde yer alması nedeniyle sık sık depremlerle sarsılan bir bölge olarak biliniyor. Yer kabuğundaki hareketlilik ve bölgenin jeolojik yapısı, özellikle Badahşan gibi yerleşim birimlerini deprem riskine açık hale getiriyor.

Bu tür depremlerin sıkça yaşandığı Badahşan’da, bölge halkı ve yetkililer nasıl bir hazırlık içinde olmalı? Depremle mücadelede alınabilecek önlemler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşın!

Editör: İrem Nur Kaya