6 Şubat depremlerini önceden tahmin ettiği öne sürülen ve “deprem kahini” olarak ün kazanan Frank Hoogerbeets, şimdi de Adana ve çevresindeki iller için uyarıda bulundu.

X hesabından yaptığı açıklamada, Ağustos ayında meydana gelebilecek olası sarsıntılar ile ilgili bilgi veren deprem kahini o yerler için tek tek uyardı.

Dilan Polat eşi Engin Polat'ın tahliyesini Enerci şarkısıyla kutladı Dilan Polat eşi Engin Polat'ın tahliyesini Enerci şarkısıyla kutladı

DEPREM UYARISINDA BULUNDU

Hoogerbeets, Adana’nın yanı sıra Kayseri, Osmaniye, Hatay, Kilis ve diğer bazı iller için risk uyarısında bulundu. Sabah saatlerinde Adana'da yaşanan üç ayrı depremin ardından, Hoogerbeets'in paylaşımı büyük ilgi uyandırdı. Sosyal medya hesabında paylaştığı haritada, bu illerin risk altında olduğunu vurgulayan Hoogerbeets, Ağustos ayında 4.6 büyüklüğündeki bir depremin yaşanabileceğini belirtti.

"GÜÇLÜ BİR SARSINTI MUHTEMEL"

Hoogerbeets, Adana için “M 4.6 Orta Türkiye (Adana). Kısa vadede daha güçlü bir sarsıntı yaşanması muhtemel,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Balkan ülkelerinde de bazı bölgelerde depremler olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Editör: İrem Nur Kaya