POLİTİKA

7 ay sonra ortaya çıktı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ABD'de bakın kim karşıladı?

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ABD'de karşıladı. Erkan'ın bu ziyarette yer alması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti. Erdoğan'ı karşılayanlar arasında dikkat çeken isimlerden biri de, Merkez Bankası'ndaki görevinden istifa eden eski başkan Hafize Gaye Erkan oldu.

Türkevi'nde Sürpriz Karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, New York'taki Türkevi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Erdoğan'ı karşılayan isimler arasında, kısa bir süre önce Merkez Bankası Başkanlığı görevinden ayrılan Hafize Gaye Erkan da yer aldı. Erkan’ın bu karşılamada yer alması, siyaset ve ekonomi kulislerinde dikkat çekti.

Hafize Gaye Erkan’ın Görev Süreci

8 Haziran 2023'te Türkiye'nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olarak göreve başlayan Erkan, ekonomist kimliği ve ABD'deki başarılı kariyeri ile öne çıkmıştı. Ancak göreve başlamasından kısa bir süre sonra, 2024 yılı Şubat ayında "görevden affını" isteyerek istifa etmişti. Görev süresi boyunca aldığı kararlar ve politika değişiklikleri ile gündemde olan Erkan, istifası sonrası kamuoyundan uzak bir profil çizmişti.

Erdoğan'ın ABD Temasları Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılımının yanı sıra ABD'deki Türk ve yabancı yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan’ın New York ziyaretinde Türkevi'nde gerçekleştirdiği toplantılara katılım gösteren Erkan’ın, yeniden siyasete veya kamuya dönüp dönmeyeceği ise merak konusu.

Erkan’ın bu ziyarette yer alması, hem ekonomik çevreler hem de kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Türkiye'nin ekonomik ve finansal politikalarının geleceği açısından dikkatle takip edilen bu gelişme, Erkan'ın ilerleyen dönemde nasıl bir rol üstleneceği konusunda soru işaretleri yarattı.