Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Kale Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Zehra Karaağaç, 14 Ağustos'ta çıkan yangının mahalleye yaklaştığını fark ettiğinde, hiç tereddüt etmeden harekete geçti. Tedbir amacıyla boşaltılan mahallede kalan Karaağaç, eline tırmığı alarak evinin etrafındaki kuru otları temizlemeye başladı. Yaşlı kadının çabası, alevlerin evine ulaşmasını engelledi.

Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Karaağaç, yangını gördüğünde büyük bir endişe duyduğunu ve evini korumak için bir şeyler yapmak zorunda hissettiğini ifade etti. İlerlemiş yaşına rağmen, evinin etrafındaki yanıcı otları temizlemeyi başaran Karaağaç, alevler yaklaştıkça korkusunun arttığını, ancak çabalarının karşılıksız kalmadığını belirtti. Karaağaç, müdahalesi sayesinde, evinin alevlerden kurtulduğunu ve büyük bir felaketi önlediğini söyledi.

"YÜRÜMEYE MEDETİM YOKTU"

Alevlerin 4 tarafta da olduğunu aktaran Karaağaç, "Kimsenin kurtulma yolu yoktu. Yukarıdan bağırdılar bana 'Şimdi yanacaksın davran gel çabuk' dediler. Yanarım bile demedim, adamı bile dinlemedim, şuraları tırmıkladım evimiz yanmasın diye. Tırmıkladım ve burayı kurtardım. Hayvanları kurtarırken enik alevlerin üstüne doğru koşunca aklım gitti, ağladım eniğim yanacak diye. Yürümeye medetim yoktu, minareler gibiydi alevler, kendimiz zor kurtulduk. Evimiz ocağımız yanmadı ona dua ediyorum" diye konuştu.

"YEŞİL DAĞLAR, AK DAĞLAR KÖMÜR OLDU"

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı:  O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: O illerde yaşayanlar aman dikkat!

Karağaç, yangının çok korkutucu olduğunu dile getirerek "Yeşil dağlar, ak dağlar kara kömür oldu. Dağlar deyip ağlıyorum. O karıncalar, mahluklar çırpına çırpına nasıl yandı diyorum, ağlıyorum" dedi.

Karağaç'ın eşi 70 yaşındaki Mehmet Karaağaç da çevresi tamamen yanan evin, eşi Zehra Karaağaç'ın sayesinde kurtulduğunu söyledi.

"EŞİM YANMAKTAN ZOR KURTULDU"

Hayatı boyunca böyle bir yangın görmediğini belirten Mehmet Karaağaç, şöyle konuştu:

Akşam namazından sonra çayın yakınlarındaydı yangın. Arkadaşlar bir anda buraya yöneldiğini söyledi. Hayvanlarımı bağladım ve kaçırdım, arkamı dönüp baktığımda buralar yanıyordu. Allah bizi korudu. Hanıma çok teşekkür ederim, bu ev onun sayesinde yanmadı.

Dün evin çevresinde bütün kuru otları tırmıkla temizledi. 2 gündür karşı taraf yanıyordu, buraya geliyor diye evin etrafını temizledi. Tırmıkla sildi süpürdü. Onun temizliği sayesinde Allah'a şükür burası yanmadı. Hanımın titizliği sayesinde kurtulduk. Eşim yanmaktan zor kurtuldu, jandarmalar canını kurtarmış, alevlerin arasında çıkarmış.

Editör: İrem Nur Kaya