Yeni yıl gelmeden 2025 harç gelirleri toplamı belli oldu Yeni yıl gelmeden 2025 harç gelirleri toplamı belli oldu

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan ve kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan bir defaya mahsus 750 TL'lik "Savunma Sanayii Katkı Payı" kesintisi düzenlemesi, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri çekildi. Ancak bu süreçte limitlerini düşüren kredi kartı sahipleri, eski limitlerine dönmek istediklerinde bankalardan olumsuz yanıtlar alıyor.

Vatandaşlar Eski Limitlerine Dönemiyor

Kesintiden etkilenmemek için kart limitlerini düşüren binlerce kişi, düzenlemenin iptali sonrasında limitlerini eski haline getirmek için başvuruda bulundu. Ancak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara iletilen yeni talimatlar doğrultusunda, bankalar limit artırımı taleplerini reddetmeye başladı. Başvuru yapan müşterilere, "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" şeklinde mesajlar gönderildi.

Bankacılık Sektöründe Yeni Bir Kriz Mi?

Vatandaşlar, geri adım atılan düzenlemenin ardından kredi kartı limitlerini yükseltemedikleri için bankacılık sektöründe bir kriz yaşandığını düşünüyor. Birçok kredi kartı kullanıcısı, bu durum karşısında büyük hayal kırıklığı yaşıyor ve çözüm arıyor.

Editör: İrem Nur Kaya