Grand Kartal Yangını Sonrası Yeni Otel İnşaatı Tepki Çekti

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gecesi meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında otelin sahibi Halit Ergül’ün de aralarında bulunduğu 19 kişi tutuklandı. Bu olayın ardından, Ergül’ün Bolu’nun Karacasu beldesinde bulunan 5 yıldızlı Gazelle Resort Otel’i de kapatıldı.

'Bahçeli vefat etti' paylaşımı yapan isim görevden alındı 'Bahçeli vefat etti' paylaşımı yapan isim görevden alındı

Yeni Otel İnşaatı Tepkilere Neden Oldu

Soruşturma devam ederken, Halit Ergül’ün Karacasu beldesinde yeni bir otel inşa ettirdiği ortaya çıktı. Orman içerisinde yapılan ve 35 oda olarak planlanan otelin kaba inşaatının tamamlandığı, şantiyede bir iş makinesinin çalıştığı görüldü. Ayrıca, Ergül’ün Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan restoranını da boşaltarak kapattığı öğrenildi.

Vatandaşlardan Pankartlı Tepki

Bölge halkı, Grand Kartal Otel yangınında hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurgulamak amacıyla Gazelle Resort Otel’in giriş yolundaki bir parka pankart astı. Pankartta, "Ben 78 canın ailelerinin, hatta tüm Türkiye’nin sesiyim. Ne oldum değil, ne olacağım diyeceksin bu hayatta. Cani Halit" ifadeleri yer aldı. Yangının ardından başlatılan soruşturma sürerken, Ergül’ün yeni bir otel yaptırıyor olması kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.