Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan hâlâ haber alınamazken, annesi Gülseren Güran’ın katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı. Anne Güran, ilk kez paylaştığı bilgide, oğlunun ve iki arkadaşının Narin'in kaybolduğu saatlerde evin arka tarafında tütün içip bir köpeğe zarar verdiklerini söyledi. Bu çarpıcı açıklamanın ardından yayın kesildi ve jandarmanın aileyi ifadeye çağırdığı belirtildi.

Annenin Canlı Yayında Anlattıkları

Katıldığı canlı yayında Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Gülseren Güran, “Bizden şüphelenirler diye söylemedim, ilk kez anlatıyorum. Askere gidecek olan oğlum ve iki arkadaşı, Narin'in kaybolduğu saatlerde evin arka tarafında tütün içiyor ve bir köpeğe zarar veriyorlar” dedi. Bu ifadeler sonrası yayında kısa süreli bir duraksama yaşandı ve yayın jandarmanın müdahalesiyle sona erdi.

Kapsamlı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında kaybolan Narin Güran için, 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleriyle arama çalışmaları sürdürülüyor. Köyde yapılan detaylı aramalara rağmen henüz bir sonuca ulaşılamadı.

Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen'in babası tanıdık çıktı! Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen'in babası tanıdık çıktı!

"Birini Götürdüyse Ancak Tanıdık Biri Olabilir"

Bir başka yayında da detaylar veren Gülseren Güran, kızının akıllı bir çocuk olduğunu belirterek, “Narin’i kimse parayla falan kandırıp arabaya atıp götüremez. Biri götürdüyse ancak tanıdık birisi olabilir” ifadelerini kullandı. Anne Güran, köyde taş üstünde taş bırakılmadığını ve her yerin arandığını ifade ederek yetkililere teşekkür etti.

"Narin'i En Son Eltim Gördü"

Gülseren Güran, Narin’in en son 17.00-17.30 sıralarında elti Maşallah Güran tarafından görüldüğünü belirterek, "O gün erkeklerimizden hiçbiri evde yoktu, düğün hazırlığı yapıyorduk. En son 17.00-17.30 sıralarında eltim Maşallah Güran'ın kapısını çalmış, kızları sormuş. Biri de 18.00'de çeşmede görmüşler. Narin neden yolu uzatıyor, normal yoldan gelmiyor bilmiyorum" diye konuştu.

Editör: İrem Nur Kaya