Adıyaman'ın Besni ilçesinde 6 Şubat depreminde çöken ve 80 kişinin hayatını kaybettiği Besni Yukarı Şehir Konutları'nın müteahhidi Şükrü İşitmen, mahkeme kararıyla tutuklandı.

 Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi raporlarına dayanılarak, yapının en büyük sorumluluğun müteahhit İşitmen'e ait olduğu tespit edildi. Mahkeme heyeti, İşitmen'in tutuklanmasına hükmetti.

Duruşmaya Katılmadı

 Müteahhit Şükrü İşitmen'in duruşmaya katılmadığı, savunmasının ise avukatı tarafından yapıldığı öğrenildi. Aynı zamanda davada tutuksuz yargılanan 15 sanığın da  ifadeleri dinlendi. Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasının 21 Ocak 2025'e ertelenmesine karar verdi.

Fethullah Gülen'in eski sağ kolundan flaş iddia: Gömülecek kişi o değil Fethullah Gülen'in eski sağ kolundan flaş iddia: Gömülecek kişi o değil

 Bu olay, depremde ihmali olduğu iddia edilen müteahhit ve organizele ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini ve adaletin arandığını bir kez daha gözler önünde serdi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı