A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler ile deplasmanda 0-0 berabere kalınan maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ilk maçta 10 kişi kalmalarına rağmen, deplasmanda alınan beraberliğin kötü bir sonuç olmadığını belirten Montella, "Futbolda her zaman kazanmak istiyoruz ama kazanamadığınız maçlarda da kaybetmemek çok önemli" dedi.

“Rakip Daha Dinlenmişti, Ancak İyi Direndik”

İtalyan teknik adam, Galler'in topa sahip olma konusunda ilk yarıda daha etkili olduğunu, ancak rakibin ciddi tehlikeler yaratmadığını söyledi. Oyuncuların fiziksel ve zihinsel olarak yorgunluk yaşadıklarını vurgulayan Montella, "Futbolcularımız, Avrupa Şampiyonası'ndan sonra sadece bir hafta tatil yapabildiler. Rakip ise daha dinlenmiş olarak sahaya çıktı. Yine de takımın organizasyonundan memnunum" ifadelerini kullandı.

“Kaybetmemek de Bir Başarı”

Deplasmanda kaybetmenin büyük bir risk olduğuna dikkat çeken Montella, "Tarihimizde Galler'i deplasmanda yenememiştik, bu kez başarmayı umuyorduk ama olmadı. Hakan Çalhanoğlu'nun oyuna girmesiyle fark yarattığını gördük, bu yüzden Altın Top'a aday gösterildi" şeklinde konuştu. Montella, özellikle Hakan'ın katkısını överken, gol atamasalar da kaybetmemeyi önemli bir başarı olarak değerlendirdi.

Trabzonspor ile Beşiktaş berabere kaldı: Visca'dan tarihi kırmızı kart! Trabzonspor ile Beşiktaş berabere kaldı: Visca'dan tarihi kırmızı kart!

Hakem Kararlarına Eleştiri

Barış Alper Yılmaz’ın kırmızı kartı hakkında da konuşan Montella, son maçlarda hakem şansının yanlarında olmadığını düşündüğünü söyledi. Barış Alper'in kırmızı kart gördüğü pozisyonun ardından Hakan Çalhanoğlu'nu oyuna almak istediklerini, ancak bu değişikliğin geciktiğini belirtti.

"Klasik Bir Golcüyle Oynamayı Değil, Takım Oyununu Tercih Ederim"

Montella, formda bir golcüsü olsa dahi 4-6-0 sistemini tercih edip etmeyeceği sorusuna ise, Avrupa Şampiyonası'nda en çok gol atan takımlardan biri olduklarını hatırlatarak yanıt verdi. "Klasik bir golcüyle maçı kaybetmek mi, yoksa herkesin gol attığı bir takımla başarıya ulaşmak mı sizi mutlu eder?" şeklinde konuşarak takım oyununa verdiği önemi vurguladı.

Editör: Sinan Saygı