O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den kar, sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den kar, sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı, düzenli olarak güncellediği "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesine yeni eklemeler yaptı. Bugün yayımlanan listede, peynir ve tereyağı markalarına yer verilirken, özellikle Türkiye’nin ünlü market zincirleri A101'in taşeron olarak ürettirdiği 'Ahir' markalı peynirde yasaklı bir maddenin kullanıldığı tespit edildi.

Market Zincirlerinin Ürünlerinde Hileli Madde

Bakanlık incelemelerinde, söz konusu peynirde netamisin adlı maddenin bulunduğu belirlendi. Bu madde, ürünün raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılsa da, insan sağlığına zararlı olması nedeniyle yasaklanmış durumda. Netamisin, fazla tüketildiğinde ishal, kusma ve alerjik reaksiyonlar gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

101-1

Peynirde Yasaklı Madde Krizi

Türkiye genelinde üç harfli market zincirlerinde satılan bu peynirlerin, yasaklı madde içerdiği haberinin ardından tüketiciler ve sağlık otoriteleri dikkatli olmaya çağrıldı. Bakanlık, sağlığı tehdit eden bu tür ürünlerin piyasadan çekilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: İrem Nur Kaya