DÜNYA

ABD'de istihbarat soruşturması!

FBI, İsrail’in İran’a yönelik askeri hazırlıklarına ilişkin gizli ABD istihbarat belgelerinin sızdırılması üzerine soruşturma başlattı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), İsrail'in İran’a yönelik misilleme saldırısına dair ABD'ye ait gizli istihbarat belgelerinin sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. FBI, yaptığı açıklamada, “Gizli belgelerin sızdırıldığı iddiasını araştırıyoruz. Savunma Bakanlığı ve İstihbarat Topluluğu ile yakın işbirliği içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gizli belgelerin sızdırılması durumundan endişe duyduğunu belirtti. Belgelerin nasıl sızdığı veya ele geçirildiğine dair henüz net bir bilgi bulunmazken, sızan belgelerin İsrail'in askeri faaliyetlerine ilişkin uydu görüntüleri ve analizleri içerdiği bildirildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, belgelerin nasıl kamuya açık hale geldiğinin henüz netleşmediğini söyledi. Belgelerin sosyal medya platformu Telegram üzerinden yayımlandığına dikkat çeken yetkililer, belgelerin bir sızdırma mı yoksa bilgisayar korsanlarının işi mi olduğu konusunda belirsizlik olduğunu belirtti.

ABD istihbarat belgelerinde, İsrail'in İran'a yönelik potansiyel askeri operasyonları ve bu operasyonlara dair uydu görüntülerinin analizleri yer alıyordu. FBI ve diğer ilgili kurumlar, sızdırılan belgelerin kaynağını ve bu durumun ABD'nin ulusal güvenliğine etkilerini araştırmaya devam ediyor.