DÜNYA

ABD'de kasırga uyarısı: Milton Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı

ABD, yüzyılın kasırgası olarak nitelendirilen Milton için alarmda. Kategori 3 seviyesindeki kasırga, Florida'da 125 evi hasara uğrattı.

Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi, Milton Kasırgası'nın Florida'nın Siesta Key kentinde kategori 3 olarak karaya çıktığını bildirdi. İlk rüzgar hızı saatte 205 kilometreyken, yaklaşık 2.5 saat sonra 165 kilometreye düştü ve kasırga kategori 2'ye geriledi.

Büyük bir yıkım hissi yaşanıyor

Ancak Milton, Florida'da birçok hortumun oluşmasına neden oldu. En az 125 ev ciddi hasar gördü ve 1.5 milyon civarında ev ile iş yeri elektriksiz kaldı. Meteoroloji Servisi, deniz seviyesinin 4 metre kadar yükselebileceği konusunda uyarıda bulundu. Kategori 5 seviyesine ulaşan Milton, saatte 230 kilometreye varan rüzgar hızlarıyla büyük bir yıkım riski taşıyor.  Florida Valisi Ron DeSantis, şu anda tahliyenin tehlikeli olduğunu belirterek halkı sığınaklardan çıkmamaları konusunda uyardı. Öte yandan, Amerikan Başkanı Joe Biden, kasırga öncesinde bölge halkını tahliye etmeye çağırmış ve "Bu ölüm kalım meselesi" ifadelerini kullanmıştı.