Coca Cola adını değiştirdi! Coca Cola adını değiştirdi!

ABD'de Boar's Head markalı şarküteri etlerinden kaynaklanan listeria virüsü salgını, ülke genelinde büyük paniğe yol açtı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu virüsten etkilenen 9 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi ise hastanede tedavi altına alındı. CDC, bu salgının 2011 yılından bu yana ABD’de görülen en büyük listeria salgını olduğunu belirtti.

Salgın, Florida, Tennessee, New Mexico, New York, Güney Carolina, Illinois, New Jersey ve Virginia eyaletlerinde ölüm vakalarına neden oldu. CDC, tüketicilere geri çağrılan ürünlerden uzak durmaları ve "EST. 12612" veya "P-12612" numaralarını taşıyan etiketlere dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetleme Servisi (FSIS), Boar's Head ve Old Country markaları altında yer alan jambon, sucuk, pastırma ve sosis dahil olmak üzere 70'den fazla ürünü geri çağırdı. Bu ürünlerin en az 3 milyon kilogramı, 10 Mayıs ile 29 Temmuz tarihleri arasında üretilmiş ve ülke genelinde dağıtılmış veya Cayman Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Panama’ya ihraç edilmiştir.

Listeria, "Listeria monocytogenes" bakterisinin bulunduğu gıdaların tüketilmesiyle bulaşan ve özellikle hamileler, yeni doğanlar, 65 yaş üstü kişiler ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir hastalıktır. Semptomlar arasında ateş, kas ağrıları, denge kaybı ve bağırsak sorunları yer alırken, bazı vakalarda belirtiler haftalar sonra ortaya çıkabiliyor.

Editör: Nehir Durdağı