ABD’nin Georgia eyaletindeki Apalachee Lisesi’nde gerçekleşen silahlı saldırı, hem ülkede hem de dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Saldırıda 14 yaşındaki Colt Gray, 4 kişiyi öldürmek ve 9 kişiyi yaralamakla suçlanıyor. Saldırganın babası Colin Gray ise oğlunun silah bulundurmasına izin verdiği gerekçesiyle tutuklandı. Georgia Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, baba Gray "ölüme sebebiyet verme" ve "kasıtsız adam öldürme" suçlamalarıyla karşı karşıya.

Baba, Oğluna Silah Almakla Suçlanıyor

Soruşturmada, Colin Gray’in saldırıda kullanılan silahı oğluna Aralık 2023'te tatil hediyesi olarak alıp almadığı araştırılıyor. Yetkililer, daha önce internet üzerinden gelen okul saldırısı tehditleri üzerine Gray ailesiyle temas kurduklarını açıklamıştı.

4 Kişi Hayatını Kaybetti

Apalachee Lisesi'ne düzenlenen saldırıda 2 öğrenci ve 2 öğretmen hayatını kaybetmiş, 9 öğrenci de yaralanmıştı. 14 yaşındaki saldırgan Colt Gray olay yerinde gözaltına alınmıştı.

Trump'a bir saldırı girişimi daha iddiası! Trump'a bir saldırı girişimi daha iddiası!

Ömür Boyu Hapis Cezası Gündemde

Mahkemeye çıkarılan Colt Gray, henüz suçlu ya da suçsuz olduğuna dair bir beyanda bulunmadı. Ancak Barrow İlçesi Yüksek Mahkemesi Yargıcı, Gray'in suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alabileceğini belirtti.

Editör: Sinan Saygı