DÜNYA

ABD’den 157 milyon dolarlık destek

ABD, Lübnan ve bölgedeki çatışmalardan etkilenenler için 157 milyon dolarlık insani yardım sağlayacak. Blinken, yardımların kritik yaşam desteği olacağını vurguladı.

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan ve çevresindeki çatışmalardan etkilenenler için yeni bir insani yardım paketi açıkladı. Blinken, ABD’nin yaklaşık 157 milyon dolarlık yardımı bölgedeki yerinden edilen Lübnanlılar, onları ağırlayan topluluklar ve Suriye’ye kaçan mültecilere destek amacıyla sağlayacağını duyurdu.

157 Milyon Dolarlık Yardım Paketi

 Blinken, yazılı açıklamasında, ABD’nin Lübnan’daki insani kriz karşısında kritik bir yaşam desteği sunmaya devam ettiğini belirtti. Bu yardımlar, yerinden edilen kişilerin gıda, barınma, hijyen kitleri ve su gibi temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu (PRM) aracılığıyla 82 milyon dolar, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) İnsani Yardım Bürosu tarafından ise 75 milyon dolar tahsis edileceği açıklandı.

“Yaşam Desteği Olacak”

 Blinken, USAID'in halihazırda bölgeye 11.5 milyon dolar değerinde yardım sağladığını, önümüzdeki haftalarda bu miktara ek olarak 63.5 milyon dolar daha aktarılacağını söyledi. Yapılan yardımların, Lübnan ve Suriye'deki çatışmalardan etkilenen savunmasız nüfus için hayati bir destek olduğunu vurgulayan Blinken, uluslararası topluma da çağrıda bulundu. Diğer ülkeleri de artan insani ihtiyaçlar doğrultusunda katkıda bulunmaya davet eden Blinken, ABD'nin bu konudaki kararlılığını yineledi.

 ABD'nin Yardım Faaliyetleri

ABD, geçtiğimiz yıl Lübnan ve Suriye’deki insani krizlerle mücadele etmek amacıyla 386 milyon dolar yardım sağlamıştı. Blinken, bu yardımların Lübnan’daki savunmasız topluluklara önemli bir katkı sunduğunu belirterek, ABD’nin bölge genelindeki insanlara yardım etmeye devam edeceğini dile getirdi.