Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı! Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'ye yönelik enflasyon ve döviz kuru tahminlerini güncelledi. Banka, USD/TRY için 3, 6 ve 12 aylık dönemlerdeki tahminlerini sırasıyla 36, 39 ve 44 olarak revize etti. Daha önce bu tahminler 33, 35 ve 39 seviyelerindeydi.

Goldman Sachs'ın yayınladığı araştırma notunda, Türkiye'de Ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 62'den yüzde 51,4'e düşmesinin beklendiği belirtildi. Ancak, enflasyonun beklenen oranda düşmemesi halinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) temkinli bir duruş sergileyerek para politikasındaki gevşemeyi erteleyebileceği vurgulandı.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi de Ağustos ayında yıllık yüzde 61,57 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise Ağustos ayı enflasyon rakamlarını Salı günü TSİ 10.00'da açıklayacak.

Foreks'in haberine göre, bankanın enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etmesi, TCMB'nin para politikası kararlarını etkileyebilecek önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Editör: Nehir Durdağı