GÖZDEN KAÇMASIN

ABD'li gelin, Türk geleneklerine uygun düğünle evlendi

ABD'li gelin Ella Marie, Faruk Emre Başaran ile Mersin'de geleneksel Türk düğünüyle evlendi. Düğünde kına merasimi ve kuşak bağlama gibi adetler gerçekleştirildi.

 Mersin'in Bozyazı ilçesi, ABD'li Ella Marie ile Türk spor eğitmeni Faruk Emre Başaran’ın geleneksel bir Türk düğünüyle dünya evine girmesine tanıklık etti. Üç yıl önce dil eğitimi için Amerika’ya giden Başaran, burada tanıştığı Ella Marie ile evlilik kararı aldı. Çift, ailelerin tanışması için Türkiye’ye geldikten sonra, düğünlerini Türk geleneklerine uygun olarak yapma kararı aldı.

 Düğün, Bozyazı Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. Türk adetlerine göre düzenlenen törende, Ella Marie’nin siyah gelinliği dikkat çekti. Geleneksel kuşak bağlama ve kına merasimi de eksik olmadı. Gelin ve damat, davetlilerle birlikte gece boyunca eğlenceli anlar yaşarken, Ella Marie’nin anne ve babası Cheryl Anne Schmitt ile Charles Harris Plat da bu özel günde yer aldı.

 Damat Faruk Emre Başaran, İHA'ya yaptığı açıklamada, ailelerin buluşması vesilesiyle Bozyazı’da böyle bir düğün düzenlediklerini belirtti. Gelinin ailesinden bazı kişilerin düğüne katılamadığını ifade eden Başaran, ABD'ye döndüklerinde bir de eşinin kültürüne uygun bir tören yapacaklarını söyledi.