POLİTİKA

Abdülkadir Selvi, Öcalan'ı ziyaret edecek kişiyi açıkladı

Abdulkadir Selvi, Ömer Öcalan’ın İmralı’daki Abdullah Öcalan'ı ziyaret başvurusunu ve siyasetteki çözüm süreci tartışmalarını ele aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Demokratik Emek Partisi (DEM Parti) yetkilileriyle verdiği sıcak mesajlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu sürece destekleyici tavır takınması, siyasette "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorusunu gündeme getirdi. Tartışmalar sürerken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Abdullah Öcalan’a yapılması muhtemel bir ziyaretle ilgili dikkat çeken bir gelişmeyi paylaştı.

İmralı’ya Ziyaret: Ömer Öcalan Gündemde

Selvi, uzun zamandır kimseyle görüştürülmeyen PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı, DEM Parti Milletvekili ve Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan'ın ziyaret edebileceğini yazdı. Ömer Öcalan, Adalet Bakanlığı'na 14 Ağustos 2024'te bir başvuru yaparak, 16 Ağustos'ta İmralı'daki amcasını ziyaret etme talebinde bulunmuş. Bu başvuru şu anda değerlendirme aşamasında.

Yeni Çözüm Süreci İddiaları

Selvi, yazısında yeni bir çözüm sürecinin gündemde olmadığını belirtti ve bu girişimlerin terörün bitirilmesine yönelik çağrılar içerdiğini ifade etti. Avukatların İmralı’ya görüşmeye gitmesinin engellendiğini hatırlatan Selvi, aile adına Ömer Öcalan’ın ziyaretine izin verilmesinin olası olduğunu söyledi, ancak henüz net bir karar alınmadığını da vurguladı.

Öcalan'la Görüşme Olur Mu?

Selvi, yazısında Öcalan’la yapılacak bu olası görüşmenin detaylarıyla ilgili olarak, henüz bir kararın kesinleşmediğini dile getirdi. Ancak Ömer Öcalan’ın başvurusunun değerlendirildiği bilgisi, siyasette dikkatle takip edilen bir gelişme oldu.