Hull City'nin sahibi ve Fenerbahçe'nin yöneticisi Acun Ilıcalı, yarın iki takımın oynayacağı hazırlık maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, hem Hull City hem de Fenerbahçe için iddialı transfer planlarından bahsetti. "Summer Tour 2024" kapsamında İstanbul'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Hull City'nin hedefi, Premier Lig'e yükselmek.

Hull City’nin Hedefleri ve Transfer Planları

Basın toplantısında Ilıcalı, Hull City'nin geçen yıl Türkiye'de yaptığı kampın takıma olumlu etkilerinden bahsetti. Takımın Premier Lig'e çıkma hedefine odaklandığını belirten Ilıcalı, "Hull City'yi aldığımızda Avrupa'da güçlü bir kulüp kurma hayalindeydik. Geçen yıl play-off'u 3 puanla kaçırdık, bu yıl hedefimiz daha da büyük" dedi. Yeni teknik direktör Tim Walter'ın da bu hedefte önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Ilıcalı, "Hocamız Tim Walter, Almanya'da başarılı olmuş ve enerjisi yüksek biri. Bu yıl onunla büyük başarılar yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ilıcalı, transfer döneminde takıma 8-9 yeni oyuncu katmayı planladıklarını belirterek, "Hocamızı transferlerle güçlendireceğiz. Kiralık oyuncularımız geri döndü ve bazı oyuncularımız Premier Lig'e transfer oldu. Fenerbahçe maçı bizim için bir ölçü değil, ama oyuncularımızın büyük takımla oynama deneyimi yaşaması önemli" dedi.

Fenerbahçe ile Olan İlişkiler ve Hazırlık Maçı

Sevilay Öztürk'ten tarihi bronz madalya! Sevilay Öztürk'ten tarihi bronz madalya!

Fenerbahçe ile yapılacak hazırlık maçına da değinen Ilıcalı, "Fenerbahçe’de asbaşkan pozisyonundayım ve İngiltere'de sahibi olduğum takım Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bu benim için çok özel bir an. İki takım arasındaki sinerji, Türkiye-İngiltere ilişkileri için de önemli" dedi. Ilıcalı, Fenerbahçe'den oyuncu transferi konusunda ise "Fenerbahçe'de işe yaramayan oyuncuları Hull City'ye götüreceğimizi düşünenler yanılıyor. Biz burada bir başarı hikayesi yazmak için yola çıktık" şeklinde konuştu.

Tim Walter ve Abdülkadir Ömür’ün Görüşleri

Hull City'nin yeni teknik direktörü Tim Walter, kulüpte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başarı bağımlısı biriyim ve Acun Ilıcalı'nın vizyonuna güveniyorum. Fenerbahçe gibi üst düzey bir takımla karşılaşmak heyecan verici" dedi. Takımın önemli oyuncularından Abdülkadir Ömür ise Hull City'de adaptasyon sürecinin kolay geçtiğini ve Premier Lig’e yükselme hedeflerinde kararlı olduklarını belirtti.

Editör: Nehir Durdağı