POLİTİKA

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: İddialar gerçek dışı ve dezenformasyon amaçlı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iki Suriyelinin sahte diploma ile Adalet Bakanlığı'nda işe alındığı iddialarını yalanladı ve bu iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, sahte diploma hazırlamaktan hükümlü iki Suriyelinin Adalet Bakanlığı'nda işe alındığına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Bakan Tunç, bu tür iddiaların dezenformasyon amaçlı yayıldığını vurguladı.

İddiaların Detayları ve Bakanın Açıklaması

Bakan Tunç, iddiaların merkezindeki iki şahıstan biri olan Z.B.'nin sabıkasının olmadığını ve vatandaşlık kazandıktan sonra 2024 yılında Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesinde yalnızca tercüman olarak yer aldığını açıkladı. Ayrıca, Z.B.'nin Adalet Bakanlığı'nın personeli olmadığını belirtti. Diğer şahıs B.H. hakkında ise mahkumiyet kararı verilmiş olsa da, bu kişinin bilirkişilik başvurusu dahi yapmadığı ifade edildi.

Bakan Tunç, bu iddiaları yayanlar hakkında "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlatıldığını da duyurdu.