Türkiye'yi sarsan "Yenidoğan çetesi" skandalıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük'te yaptığı açıklamada, devletin bebek ölümlerine hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğini vurguladı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adalet Bakanı Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu kabul ettiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bebeklerin ölümüne neden olan durumların üzerine kararlılıkla gidilmesi talimatını verdiğini belirtti.

Soruşturmanın Detayları: 47 Gözaltı, 22 Tutuklama

Tunç, soruşturma kapsamında bugüne kadar 47 kişinin gözaltına alındığını ve 22 kişinin tutuklandığını açıkladı. 25 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğini belirten Tunç, savcıya yönelik tehditlerin de ayrı bir soruşturma konusu olduğunu ve yargı mensuplarının tehdit edilemeyeceğini vurguladı.

"Devlet Bebek Ölümlerine Göz Yummayacak"

Adalet Bakanı, bir baba olarak bebek ölümlerine müsaade edemeyeceklerini ve ihmalin söz konusu olduğu durumlarda idari ve adli soruşturmaların sonuna kadar yapılacağını ifade etti. Yargı sürecinin hızlandırılmasını temenni eden Tunç, iddianamenin değerlendirilmesiyle suçlanan kişilerin kamuoyu tarafından görüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat

Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bebek ölümlerine neden olan durumların araştırılması ve gerekli adımların atılması için Sağlık Bakanı ile kendisine talimat verdiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde, soruşturmanın hızla ilerleyerek iddianamenin tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

"Yenidoğan Çetesi" hakkında kan donduran rapor!  197 suç tespit edildi "Yenidoğan Çetesi" hakkında kan donduran rapor! 197 suç tespit edildi

Narin Güran Soruşturması

Bakan Tunç, ayrıca, Narin Güran cinayeti soruşturmasında son aşamaya gelindiğini ve iddianamenin bu hafta içinde mahkemeye sunulacağını açıkladı. Tunç, Narin’e kıyanların yargı önünde hesap vereceğini vurguladı.

Editör: İrem Nur Kaya