Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen programda yeni anayasa için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) uzlaşma çağrısında bulundu. AK Parti'nin Türkiye Buluşmaları kapsamında Tekirdağ’a gelen Bakan Tunç, mevcut anayasanın darbeciler tarafından yazıldığını ve artık Türkiye’nin demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yeni Anayasa Vurgusu

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada Türkiye'nin anayasal reformlar sayesinde büyük adımlar attığını, ancak darbeciler tarafından yazılmış olan mevcut anayasanın artık değiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. "Anayasamız 184 kez değişikliğe uğradı. Bir darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek doğru değil" diyen Tunç, demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun, halkın iradesini yansıtan bir anayasanın TBMM'deki uzlaşmayla hazırlanması gerektiğini söyledi.

Hukuk Devleti ve Temel Haklar

Tunç, reformlar sayesinde temel hak ve özgürlükler alanında önemli gelişmeler sağlandığını, ancak vesayetçi anlayışın tamamen ortadan kalkmadığını ifade etti. Anayasada yapılan değişikliklerle yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının güçlendirildiğini, vatandaşların kamu denetçiliği, kişisel verilerin korunması gibi haklarının güvence altına alındığını vurguladı. "Halkımızın doğrudan yürütmeyi ve yasamayı seçtiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, istikrarı sağladı ve koalisyon dönemini sona erdirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı!

Bakan Tunç, TBMM'deki partilere uzlaşma çağrısı yaparken, bu uzlaşmaya yanaşmayanların halktan gerekli cevabı ilk seçimde alacaklarını belirtti.

Editör: Sinan Saygı