Bursa Afyonkarahisarlı Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (Bursa AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlker Duran, son dönemde iş dünyasının yaşadığı vize sıkıntısına dikkat çekerek, yeşil pasaport hakkı tanınacak meslek grupları arasında iş insanlarının öncelikli olması gerektiğini vurguladı. Duran, vize engellerinin ihracatı olumsuz etkilediğini ve bu durumun Türkiye ekonomisine zarar verdiğini belirtti.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı

Dr. İlker Duran, son dönemde birçok vatandaşın vize taleplerinin reddedilmesinin iş dünyasında ciddi endişeler yarattığını ifade etti. Meclis'te farklı meslek gruplarına yeşil pasaport verilmesine yönelik yasa tekliflerinin sunulmasına rağmen, iş dünyasının bu listede yer almamasının ihracatçıları tedirgin ettiğini söyledi. Duran, "Meclis'e sunulan yeni kanun tekliflerinde, ihracatımızı etkileyecek boyutlara ulaşan pasaport krizini çözmek için iş insanlarımızın ilk sırada yer alması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"İhracatımız Olumlu Yönde Artacaktır"

Avrupa Birliği ülkeleriyle yaşanan vize sorunlarının üreticileri zor durumda bıraktığını belirten Duran, iş insanlarının sıklıkla vize engeline takıldığını ve bunun ihracat üzerinde olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi. Yeşil pasaport verilmesi durumunda, iş dünyasının dünya ile olan ticaretinin ve ihracatının artacağını ifade eden Duran, "Ekonomimiz açısından hayati önem taşıyan ihracatımızın sekteye uğramaması ve yurt dışıyla olan ticari ilişkilerimizin gelişmesi adına siyasilere çağrıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.