Milli Takım, öna geçtıği maçta Hollanda'ya yenilerek EURO 2024'e çeyrek final ayağında veda etti.

35. dakikada savunmadan seken topu önünde bulan Arda Güler'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Samet Akaydin, arka direkten gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Bart Verbruggen'in yanından ağlarla buluşturdu ve Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

70'te Hollanda, Stefan De Vrij'ın golü ile maçta eşitliği yakaladı. Memphis Depay'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Stefan De Vrij'ın, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Mert Günok'un solundan ağlarla buluştu. 

Kerem Aktürkoğlu için Manchester United iddialarına Bruno Lage'den yanıt! Kerem Aktürkoğlu için Manchester United iddialarına Bruno Lage'den yanıt!

76. dakika sonra Hollanda, Cody Gakpo'nun golü ile maçta öne geçti. Hızlı gelişen atakta ceza sahası içine gelen topu iyi takip eden Gakpo arka direkte Mert'i mağlup etti.

Maçın son bölümünde müthiş pozisyonlar yakaladık. Hollanda savunması adeta etten duvar ördü üzerimize. Topu bir türlü kaleye sokamadık. Maçı uzatmaya taşımak için her şeyi denedik. Kerem ve Cenk Tosun ile yakaladığımız 2 net pozisyonda topu ağlara gönderemedk.

Editör: Gürel Yurttaş